Shak shuka 1

Shak shuka a la Ottolenghi

SHAK SHUKA! Hoe? Ja je leest het goed, zo heet dit recept! Afgelopen zaterdag maakte ik dit lekkere pan gerecht naar een recept van Ottolenghi er werd door beide kids van gesmuld! Ok de jongste viste de stukjes paprika eruit maar die at er dan weer wat extra fruit bij haha… Je kunt dit eten als lunch of avondeten.

Recept: Shak Shuka

4 personen

Shak shuka 1
Ingrediënten
 • 2 uien
 • 2 paprika’s ( rood & geel)
 • 6 tomaten
 • Handje peultjes
 • Groene Asperges
 • 15 gr. Verse koriander
 • Platte peterselie (liefst vers)
 • Tijm (liefst vers)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 tl Saffraan
 • 1 mespunt Cayenne peper
 • 2 laurierblaadjes
 • 4 tl rietsuiker
 • 4 / 6 eieren
 • Olijfolie (Extra Vierge)
 • 200 ml water
 • Peper & zout

Bereidingswijze

 1. Snijd de ui en paprika in reepjes. Als je verse kruiden gebruikt snijd deze dan fijn. Houd een gedeelte vd koriander achter als garnering.  Snijd de tomaten in stukjes. Kook de asperges & peultjes ongeveer 5 minuten, en giet deze af.
 2. Roerbak de uien, paprika & knoflook voor ong. 3 minuten in een flinke scheut olijfolie. Doe daarna de peterselie, koriander, tijm & laurier en de rietsuiker erbij en bak alles 5-10 minuten tot alles een mooie kleur heeft. Voeg de tomaten, saffraan, Cayenne peper & wat zout toe. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. Pruttelen.  Voeg steeds wat water toe zodat het een soort van “saus” wordt.
 3. Haal de laurier uit de groenten, voeg de asperges & laurier toe en maak vier holtes in het mengsel. ( dit is even priegelen, roep anders je kind erbij dat heb ik gedaan) Breek in elke holte een ei. Bestrooi met wat zout & peper en laat met de deksel op de pan nog 10 min op heel laag vuur pruttelen, tot de eieren net gaar zijn. Doe er als laatste nog wat verse koriander overheen. Serveer met zelfgemaakt speltbrood en doop dit lekker in het mengsel! Enjoy!!!

 

Mijn man vroeg waar het vlees was maar hij heeft wel heerlijk gegeten gaf hij uiteindelijk toe!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *