hoofd-vol 1

Gun jij je kind ook meer rust in zijn / haar hoofd?

Vol hoofd, te laat opstaan, spanning in de ochtend:

Je kon vanmorgen niet zo goed je bed uitkomen. De wekker heb je al twee keer op snooze gezet en nu moet je er toch echt uit! Verdorie.. is het al zo laat? Nu is het haasten geblazen, aankleden, eten klaarmaken voor school en de kinderen wakker maken.

Je hebt je kind al twee keer geroepen. Na de derde keer ga je toch maar even naar boven om te kijken waar hij / zij blijft…

“Lig je nu nog in je bed?” zeg je. Hup eruit je moet zo naar school! Je voelt dat je lichtelijk geïrriteerd begint te raken. Kom op, je hebt nog een half uur om je aan te kleden, te eten, je spullen te pakken en je tanden te poetsen!

Je kind komt uit bed, en zit nog even op de rand te dromen. “Dat was echt een gekke droom zeg vannacht.” Hoe zou het vandaag op school zijn? Oh bah, vandaag hebben we CITO toetsen, dat vind ik altijd zo spannend. En ik kan me dan zo moeilijk concentreren. Waar zal het deze keer over gaan? En zal het zwaar meetellen? We hebben zoveel online les gehad, dat is toch anders leren…”

Eenmaal beneden aangekomen staat het eten al klaar. Dat scheelt weer, snel eten… En dan ineens… PATS! Daar valt de beker met thee op de grond, kapot.

“Ik kan er echt niets aan doen mam, het ging per ongeluk”.  Je telt tot 10, zucht een keer diep en ruimt alles op. Dit gebeurt immers vaker… “Let toch eens op waar je je beker neerzet!” Zeg je nog wel even. Als je kind eindelijk zijn / haar eten op heeft loopt hij / zij van tafel en wil zijn / haar jas aan gaan trekken. “Mam ik kan mijn jas nergens vinden?” “En weet jij waar mijn tas is, ik heb echt geen idee?”

Je voelt je nu toch behoorlijk geïrriteerd. “Let toch eens wat beter op je spullen. Je bent ook altijd wat kwijt!” Roep je. En schiet nu op “JE MOET OVER 5 MINUTEN OP SCHOOL ZIJN!”

Teleurgesteld in zichzelf gaat je kind uiteindelijk naar school. Waarom ben ik toch altijd zo onhandig? En ik kan er toch ook niets aan doen dat ik vaak wat vergeet of aan andere dingen moet denken? Mijn hoofd zit gewoon af en toe zo vol!

 

Herkenbaar? Wat kan jouw kind helpen met een “Vol hoofd?”

*Wat geeft jou en je kind meer rust in het hoofd?

*Je wilt het allerbeste voor je kind maar je weet niet zo goed hoe je dit moet toepassen.

*Hoe kan je voorkomen dat jij of je kind snel geïrriteerd raakt?

*Welke voeding kan je daarbij helpen?

*Je kind kan de rust niet vinden om in slaap te komen

Dit en nog veel meer komt aan bod in het Webinar wat ik aanstaande woensdag 17 Maart om 20:00 ga geven.

 

“Vol hoofd?” Van chaos tot meer rust!

Je kunt je opgeven via onderstaande link of via FB > Vitalbyfood (evenement):

 

https://vitalbyfood.webinargeek.com/vol-hoofd-van-chaos-naar-meer-rust

 

Leuk als je erbij bent!

Meer weten? Je kunt me een berichtje sturen of mailen naar: Anneke@vitalbyfood.nl

 

 

 

 

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.