kokoschocolade muffin

Chocolate chip muffins (recept van @ Amber Albarda)

Welk kind lust er nu geen muffins? En dan met chocolade erin, heerlijk! Ze zijn ook nog eens glutenvrij en door de ingrediënten die erin zitten krijg je niet meteen zo’n piek in je bloedsuiker spiegel als met een “gewone muffin”. Probeer ze eens een keer!

Leuke activiteit ook om samen met je kind te doen, schort om en de keuken in. Ondertussen kun je vertellen waarom je bepaalde dingen doet en je kind leert op een leuke manier met lekkere & toch gezonde voeding om te gaan.

Recept: chocolate chip muffins

6-8 muffins

kokoschocolade muffin
Ingrediënten
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr. Kokosrasp
  • 20 gr. Fijn gemalen lijnzaadjes
  • 5 Medjool dadels in stukjes gesneden
  • 1 kleine of ½ grote , rijpe banaan
  • 2 scharreleieren
  • 2 el kokosolie (kamertemperatuur)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl vanille extract
  • 1 snufje gemalen zeezout
  • 50 gr. Pure chocolade in heel kleine stukjes gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een muffin bakblik met papieren vormpjes
  3. Maal alle ingredienten, behalve de chocolade, in een keukenmachine tot een samenhangend beslag.
  4. Voeg de stukjes chocolade toe en roer erdoorheen.
  5. Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de vormpjes
  6. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven.
    ENJOY!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *