1-op-1 Coaching

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gezond is en bovenal tevreden met zichzelf en vol zelfvertrouwen het contact met anderen aan kan gaan. Ieder kind is uniek en mag trots zijn op wie hij of zij is. Vooral dat stukje vind ik heel belangrijk om mee te nemen in een gesprek! Omdat ik zelf als kind flink heb geworsteld met mijn gewicht weet ik wat dat met je zelfvertrouwen kan doen.

Weet je niet goed hoe je jouw kind met AD(H)D verder kunt helpen? Of heeft jouw kind overgewicht en weinig zelfvertrouwen? Ik kijk samen met jou en je kind naar de eetgewoonten en leefstijl van je kind. Zoveel mogelijk oplossingsgericht met een positieve insteek. Waar loop je tegenaan? Wat heb je hiervoor nodig? Welke stapjes kunnen we samen maken naar een zo gezond mogelijke leefstijl?

“Met veel kleine stapjes bereik je ook een groot resultaat!”

Een gezondere leefstijl zorgt voor meer energie, een betere concentratie en laat jouw kind weer stralen!

Traject
Als eerste hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als de kennismaking goed bevalt kijken we in een intakegesprek hoe we samen verder aan de slag kunnen gaan. Je krijgt een eet-, beweeg- en slaapdagboek mee, deze houd je gedurende een aantal dagen samen met je kind bij, zodat ik een goed beeld krijg van je kind.

Creatief met ADHD

Heeft jouw kind ADHD, ADD of een combinatie daarvan? Of heb je het vermoeden dat je kind dit heeft? Vooral kinderen met ADHD worden ervaren als “lastig” door veel mensen in onze maatschappij. Ze worden vaak omschreven als drukke, onrustige kinderen die slecht luisteren. Overwegend negatief dus! 

Wat doet dit met het zelfbeeld van een kind denk je?
Er zijn juist zoveel mooie kanten aan iemand met ADHD. Ze zijn super creatief en beschikken vaak over buitengewone talenten! Mijn coaching is vooral gericht op de positieve en creatieve kwaliteiten waarover je kind beschikt.

Wat betekent dit nu? Anders bedraad zijn? En wat zijn de pluspunten die daarbij horen?
Na een kennismakingsgesprek wil ik dit graag met jullie gaan ontdekken! Ik kijk samen met jullie wat de pijnpunten zijn, waar loop je als ouders tegenaan? Bijvoorbeeld:

 • Slechte concentratie op school
 • Moeite met inslapen
 • “Vol hoofd” / overprikkeling
 • Moeite om emoties onder controle te houden
 • Verdelen van de aandacht tussen andere kinderen
 • Moeite met structuur & planning

Aan de hand hiervan kijken we naar het voedingspatroon en de leefstijl van je kind.

Wat houdt het in?
Het traject bestaat uit een uitgebreide intake en coaching gesprekken. Tijdens deze coaching staan de volgende dingen centraal: Slaap, voeding, ontspanning, beweging, prikkels uit de omgeving, suppletie.

Met opdrachtjes tussendoor help ik je kind graag stap voor stap weer in balans te komen met zijn of haar lijf. En de rust in het hoofd terug te vinden. Zodat de talenten die jouw kind bezit volledig tot uiting kunnen komen!

Resultaat:
Door aanpassing in de voeding en een eventuele aanvulling met supplementen en verandering van leefstijl is de kans groot dat medicatie niet meer of in mindere mate nodig is!

Foto-stukje-allergieen.jpg

Happy met jezelf!

Heeft jouw kind:

 • Een laag zelfbeeld?
 • Overgewicht?
 • Of denkt hij of zij de hele dag door aan eten?
 • Wil je meer variatie in het eetpatroon van je kind?
 • Heeft jouw kind weinig energie of mist het de motivatie om dingen te ondernemen?

Ik help jou en je kind graag op weg. Ik gun jouw kind dat het in de spiegel kan kijken en zegt “Ik ben goed zoals ik ben, ik mag er zijn!

Hap

Wat houdt het in?

 • In dit traject gaan we stap voor stap veranderingen aanbrengen in de dagelijkse voeding van je kind.
 • Je kind krijgt op een speelse manier uitleg over wat voeding maar ook beweging, ontspanning en slaap voor je lichaam & hoofd betekenen.
 • We kijken samen naar hoe het kind zichzelf nu ziet en wat het nodig heeft om stapjes in de goede richting te kunnen zetten. 
 • Tussen de gesprekken door krijgt je kind opdrachtjes mee naar huis. De nadruk ligt niet op het afvallen maar op het aanleren van een gezonde leefstijl. Wat kan ik volhouden? Waar word ik blij van en wat past bij mij?

Wat kunnen we bereiken?

 • Door het toepassen van een andere leefstijl zal je kind vanzelf meer energie krijgen, meer zelfvertrouwen en / of op een gewicht komen dat bij hem of haar past.