1-op-1 Coaching

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gezond is en bovenal tevreden met zichzelf en vol zelfvertrouwen het contact met anderen aan kan gaan. Ieder kind is uniek en mag trots zijn op wie hij of zij is. Vooral dat stukje vind ik heel belangrijk om mee te nemen in een gesprek! Omdat ik zelf als kind flink heb geworsteld met mijn gewicht weet ik wat dat met je zelfvertrouwen kan doen.

Weet je niet goed hoe je jouw kind met AD(H)D verder kunt helpen? Of heeft jouw kind overgewicht en weinig zelfvertrouwen? Ik kijk samen met jou en je kind naar de eetgewoonten en leefstijl van je kind. Zoveel mogelijk oplossingsgericht met een positieve insteek. Waar loop je tegenaan? Wat heb je hiervoor nodig? Welke stapjes kunnen we samen maken naar een zo gezond mogelijke leefstijl?

“Met veel kleine stapjes bereik je ook een groot resultaat!”

Een gezondere leefstijl zorgt voor meer energie, een betere concentratie en laat jouw kind weer stralen!

Traject
Als eerste hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als de kennismaking goed bevalt kijken we in een intakegesprek hoe we samen verder aan de slag kunnen gaan. Je krijgt een eet-, beweeg- en slaapdagboek mee, deze houd je gedurende een aantal dagen samen met je kind bij, zodat ik een goed beeld krijg van je kind.

Creatief met ADHD

Je hebt een kindje gekregen, dolgelukkig ben je. Na enige tijd merk je dat je kind anders reageert dan andere kinderen op bepaalde situaties. Je wilt je kind wel helpen maar je weet niet zo goed hoe? Een zoektocht begint…

Ook ik heb dit ervaren met mijn jongste zoon. Vanuit  mijn kennis en ervaring kon ik hem gelukkig een heel stuk op weg helpen. Maar het is en blijft je kind, je eigen vlees en bloed. En dat is toch echt anders. Soms zijn er een paar andere ogen nodig om je verder op weg te helpen. Ik help jou graag de hobbels op de weg te overwinnen.

Heeft jouw kind ADHD, ADD of een combinatie daarvan? Of heb je het vermoeden dat je kind dit heeft? Vooral kinderen met ADHD worden ervaren als “lastig” door veel mensen in onze maatschappij. Ze worden vaak omschreven als drukke, onrustige kinderen die slecht luisteren. Overwegend negatief dus! 

Wat doet dit met het zelfbeeld van een kind denk je?
Er zijn juist zoveel mooie kanten aan iemand met ADHD. Ze zijn super creatief en beschikken vaak over buitengewone talenten! Mijn coaching is vooral gericht op de positieve en creatieve kwaliteiten waarover je kind beschikt. Ik schakel graag mee in de versnelling van jouw kind en trap op de rem indien nodig.

Wat betekent dit nu? Anders bedraad zijn? En wat zijn de pluspunten die daarbij horen?
Na een kennismakingsgesprek wil ik dit graag met jullie gaan ontdekken! Ik kijk samen met jullie waar je als ouders tegen aan loopt. Bijvoorbeeld:

 • Slechte concentratie op school
 • Moeite met inslapen
 • “Vol hoofd” / overprikkeling
 • Moeite om emoties onder controle te houden
 • Verdelen van de aandacht tussen andere kinderen
 • Vergeetachtig
 • Moeite met structuur & planning
 • Moeite met overgangen.

Aan de hand hiervan kijken we naar het voedingspatroon en de leefstijl van je kind.

Waar staat je kind nu? En hoe kunnen we door kleine stapjes te maken toewerken naar meer rust in het hoofd van je kind en binnen het gezin?

Wat houdt het in?
Het traject bestaat uit een uitgebreide intake en coaching gesprekken. Tijdens deze coaching staan de volgende dingen centraal: Voeding, ontspanning, beweging, prikkels uit de omgeving, slaap, schermtijd, evt. suppletie.

Met opdrachtjes tussendoor help ik je kind met humor een een flinke dosis enthousiasme, graag stap voor stap weer in balans te komen met zijn of haar lijf. En de rust in het hoofd terug te vinden. Zodat de talenten die jouw kind bezit volledig tot uiting kunnen komen!

 

Resultaat:
Door aanpassing in de voeding, verandering van leefstijl en een eventuele aanvulling met supplementen is de kans groot dat medicatie niet meer of in mindere mate nodig is!

Maar bovenal dat je kind weet hoe hij / zij de rust terug kan vinden en weer vol enthousiasme en zelfvertrouwen de wereld tegemoet mag gaan.

Foto-stukje-allergieen.jpg

Happy met jezelf!

Als 10 jarig meisje was ik te zwaar, eten stond gelijk aan gezelligheid. Ik werd als laatste gekozen met gym en mijn zelfvertrouwen liep een flinke deuk op. Ik zette voor de buitenwereld een maskertje op, van buiten een enthousiast en vrolijk meisje maar van binnen…. Een haat / liefde verhouding met eten volgde.

Ik weet wat onzekerheid met je kind kan doen, het idee te moeten voldoen aan een bepaald plaatje en soms het gevoel te hebben er niet helemaal bij te horen. Dat gun je niemand en zeker niet aan je kind.

Heeft jouw kind:

 • Een laag zelfbeeld?
 • Overgewicht?
 • De hele dag door trek in eten?
 • Moeite met eten van groenten / fruit?
 • Moeite met het eten van bepaalde structuren?
 • Moeite om bepaalde gewoonten te doorbreken?
 • Weinig energie of mist het de motivatie om dingen te ondernemen?

Ik help jou en je kind graag op weg. Ik gun jouw kind dat het in de spiegel kan kijken en zegt “Ik ben goed zoals ik ben, ik mag er zijn!

Hap

Wat houdt het in?

 • In dit traject gaan we stap voor stap veranderingen aanbrengen in de dagelijkse voeding van je kind.
 • Je kind krijgt op een speelse manier uitleg over wat voeding maar ook beweging, ontspanning en slaap voor je lichaam & hoofd betekenen.
 • We kijken samen naar hoe het kind zichzelf nu ziet en wat het nodig heeft om stapjes in de goede richting te kunnen zetten. 
 • Tussen de gesprekken door krijgt je kind opdrachtjes mee naar huis. De nadruk ligt niet op het afvallen maar op het aanleren van een gezonde leefstijl. Wat kan ik volhouden? Waar word ik blij van en wat past bij mij?

Wat kunnen we bereiken?

 • Door het toepassen van een andere leefstijl zal je kind vanzelf meer energie krijgen, meer zelfvertrouwen en / of op een gewicht komen dat bij hem of haar past.
 • Meer variatie in het eetpatroon van je kind