1-op-1 Coaching

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gezond is en bovenal tevreden met zichzelf en vol zelfvertrouwen het contact met anderen aan kan gaan. Ieder kind is uniek en mag trots zijn op wie hij of zij is. Vooral dat stukje vind ik heel belangrijk om mee te nemen in een gesprek! Omdat ik zelf als kind flink heb geworsteld met mijn gewicht weet ik wat dat met je zelfvertrouwen kan doen.

Weet je niet goed hoe je jouw kind met AD(H)D verder kunt helpen? Of heeft jouw kind overgewicht en weinig zelfvertrouwen? Ik kijk samen met jou en je kind naar de eetgewoonten en leefstijl van je kind. Zoveel mogelijk oplossingsgericht met een positieve insteek. Waar loop je tegenaan? Wat heb je hiervoor nodig? Welke stapjes kunnen we samen maken naar een zo gezond mogelijke leefstijl?

“Met veel kleine stapjes bereik je ook een groot resultaat!”

Een gezondere leefstijl zorgt voor meer energie, een betere concentratie en laat jouw kind weer stralen!

Traject
Als eerste hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als de kennismaking goed bevalt kijken we in een intakegesprek hoe we samen verder aan de slag kunnen gaan. Je krijgt een eet-, beweeg- en slaapdagboek mee, deze houd je gedurende een aantal dagen samen met je kind bij, zodat ik een goed beeld krijg van je kind.

Creatief met ADHD

Je hebt een kindje gekregen, dolgelukkig ben je. Na enige tijd merk je dat je kind anders reageert dan andere kinderen op bepaalde situaties. Je wilt je kind wel helpen maar je weet niet zo goed hoe? Een zoektocht begint…

Ook ik heb dit ervaren met mijn jongste zoon. Vanuit  mijn kennis en ervaring kon ik hem gelukkig een heel stuk op weg helpen. Maar het is en blijft je kind, je eigen vlees en bloed. En dat is toch echt anders. Soms zijn er een paar andere ogen nodig om je verder op weg te helpen. Ik help jou graag de hobbels op de weg te overwinnen.

Heeft jouw kind ADHD, ADD of een combinatie daarvan? Of heb je het vermoeden dat je kind dit heeft? Vooral kinderen met ADHD worden ervaren als “lastig” door veel mensen in onze maatschappij. Ze worden vaak omschreven als drukke, onrustige kinderen die slecht luisteren. Overwegend negatief dus! 

Wat doet dit met het zelfbeeld van een kind denk je?
Er zijn juist zoveel mooie kanten aan iemand met ADHD. Ze zijn super creatief en beschikken vaak over buitengewone talenten! Mijn coaching is vooral gericht op de positieve en creatieve kwaliteiten waarover je kind beschikt. Ik schakel graag mee in de versnelling van jouw kind en trap op de rem indien nodig.

Wat betekent dit nu? Anders bedraad zijn? En wat zijn de pluspunten die daarbij horen?
Na een kennismakingsgesprek wil ik dit graag met jullie gaan ontdekken! Ik kijk samen met jullie waar je als ouders tegen aan loopt. Bijvoorbeeld:

 • Slechte concentratie op school
 • Moeite met inslapen
 • “Vol hoofd” / overprikkeling
 • Moeite om emoties onder controle te houden
 • Verdelen van de aandacht tussen andere kinderen
 • Vergeetachtig
 • Moeite met structuur & planning
 • Moeite met overgangen.

Aan de hand hiervan kijken we naar het voedingspatroon en de leefstijl van je kind.

Waar staat je kind nu? En hoe kunnen we door kleine stapjes te maken toewerken naar meer rust in het hoofd van je kind en binnen het gezin?

Wat houdt het in?
Het traject bestaat uit een uitgebreide intake en coaching gesprekken. Tijdens deze coaching staan de volgende dingen centraal: Voeding, ontspanning, beweging, prikkels uit de omgeving, slaap, schermtijd, evt. suppletie.

Met opdrachtjes tussendoor help ik je kind met humor een een flinke dosis enthousiasme, graag stap voor stap weer in balans te komen met zijn of haar lijf. En de rust in het hoofd terug te vinden. Zodat de talenten die jouw kind bezit volledig tot uiting kunnen komen!

 

Resultaat:
Door aanpassing in de voeding, verandering van leefstijl en een eventuele aanvulling met supplementen is de kans groot dat medicatie niet meer of in mindere mate nodig is!

Maar bovenal dat je kind weet hoe hij / zij de rust terug kan vinden en weer vol enthousiasme en zelfvertrouwen de wereld tegemoet mag gaan.

Foto-stukje-allergieen.jpg

Happy met jezelf!

Als 10 jarig meisje was ik te zwaar, eten stond gelijk aan gezelligheid. Tussen mijn zesde en twaalfde werd ik regelmatig uitgescholden. “Dikzak”, “brillie”, “je kunt ook niets!”. Ik werd vaak als laatste gekozen met gym en mijn zelfvertrouwen liep een flinke deuk op. Ik zette voor de buitenwereld een maskertje op, van buiten een enthousiast en vrolijk meisje maar van binnen….  Ik was de connectie met mezelf totaal verloren. Ik vluchtte weg in eten, veel eten en hard werken om maar niet te hoeven voelen. Na een jarenlange zoektocht en met de nodige hulp heb ik mezelf weer terug gevonden, ik mag weer voelen wat ik nodig heb, durf mijn stem te laten horen en vol trots en met zelfvertrouwen mijn verhaal delen. Om zo anderen te helpen en te mogen groeien. En misschien wel het mooiste cadeau:  Ik ben eindelijk in staat om te ontvangen wat anderen over mij zeggen. Iets wat ik lange tijd niet kon. Ik voel mezelf weer compleet, in al mijn kleuren, alles mag er zijn!

 

Dat gun ik jou en je kind ook! 

 

Ik help jou en je kind dan ook graag op weg met al mijn opgedane kennis en expertise om die connectie weer terug te vinden en te kunnen zeggen: “Ik ben prachtig zoals ik ben, ik ben het waard!”

Ik weet wat onzekerheid met jou of je kind kan doen, het idee te moeten voldoen aan een bepaald plaatje en soms het gevoel te hebben er niet helemaal bij te horen. Dat gun je niemand en zeker niet aan je kind. Door aan jezelf te werken help je niet alleen jezelf maar ook je kind en de mensen om je heen. Zo’n mooi cadeau!

 

Heb jij of je kind:

 • Een laag zelfbeeld?
 • Overgewicht?
 • De hele dag door trek in eten?
 • Moeite met eten van groenten / fruit?
 • Moeite met het eten van bepaalde structuren?
 • Moeite om bepaalde gewoonten te doorbreken?
 • Weinig energie of mis jij / je kind de motivatie om dingen te ondernemen?
 • De neiging om weg te vluchten in bepaald gedrag, extra hard werken, anderen pleasen, emotie-eten om maar niet te hoeven voelen?
 • Moeite met inslapen, vermoeidheid of andere vage klachten?
Hap

Wat houdt het in?

 • In dit traject gaan we stap voor stap veranderingen aanbrengen in de dagelijkse voedingspatroon van jou of je kind.
 • Jij /je kind krijgt op een speelse manier uitleg over wat voeding maar ook beweging, ontspanning en slaap voor je lichaam & hoofd betekenen.
 • We kijken samen naar hoe jij jezelf of je kind zich nu ziet en wat nodig is om stapjes in de goede richting te kunnen zetten. 
 • Tussen de gesprekken door krijgt jij / je kind opdrachten mee naar huis. De nadruk ligt niet op het afvallen maar op het aanleren van een gezonde leefstijl. Wat kan ik volhouden? Waar word ik blij van en wat past bij mij? Wat geeft mij energie en hoe kom ik tot rust?

Wat kunnen we bereiken?

 • Door het toepassen van een andere leefstijl zul jij / je kind vanzelf meer energie krijgen, meer zelfvertrouwen en / of op een gewicht komen dat bij je kind of jou past.
 • Een diepere connectie met jezelf, voelen wat jij / je kind echt nodig hebt. En daardoor ook meer en meer met de mensen om je heen die je liefhebt
 • Een betere balans tussen in- en ontspanning
 • Jezelf “terugvinden” in al je kleuren, alles mag er zijn!
 • Meer variatie in het eetpatroon van jezelf en van je  kind