Diensten

1-op-1 Coaching

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind blij, gezond en gelukkig door het leven mag wandelen.

Helaas is dat niet altijd het geval en heb je wat extra hulp nodig om jou en je kind verder te begeleiden.

Vanuit mijn eigen ervaring: Met eten, de constante struggle tussen gedachten en gevoel en de daarbij komende onzekerheid, ben ik wel goed genoeg?

Maar ook in de opvoeding van mijn jongste zoon: De zoektocht, wat helpt hem en mij? Wat geeft hem de rust in zijn hoofd waardoor hij verder mag groeien? En wat helpt mij om de rust binnen het gezin te behouden? Weet ik als geen ander dat het een enorme uitdaging kan zijn om je daadwerkelijk gelukkig te voelen en vol zelfvertrouwen.

Ik kijk graag samen met jou en je kind hoe ik je daarbij kan ondersteunen.

 • Wat past bij jou & je kind?
 • Coaching via spel, beweging, onderzoekend & stimulerend
 • Tussentijds contact via de app mogelijk om jou en je kind net dat stukje extra ondersteuning te kunnen geven als je dat nodig hebt.

IEDER kind is uniek, bezit prachtige kwaliteiten en mag trots zijn op wie hij of zij is. Vooral dat stukje vind ik heel belangrijk om mee te nemen in een gesprek!


Ik geef verschillende 1 op 1 coaching trajecten:

 • Creatief met ADHD
 • Happy met jezelf!                                       
Anneke Hoek - VitalbyFOOD

Waar ligt mijn kracht?

 • Meer dan 20 jaar ervaring op verschillende werkvelden met kinderen en ouders.
 • Het belang van het kind staat bij mij voorop. Indien nodig schakel ik hulp in van anderen.
 • Ik maak van nature op een gemakkelijke manier contact met kind & ouders.
 • Ik ga de connectie graag aan op een positieve manier & met humor.
 • Ik kijk naar het totale plaatje: Lijf & hoofd, het één kan niet zonder het ander.
 • Ik ben flexibel en denk graag in mogelijkheden.

Presentatie en voorlichting

Presentatie of gastles op school / kdc / zorginstelling

Door mijn opleiding tot kindervoedingscoach & AD(H)D natuurlijk expert, ben ik zo enthousiast geworden over wat ik te horen heb gekregen, dat ik dit  graag met jullie deel. Ons lichaam beschikt over een enorm zelf herstellend vermogen. Door oa te kijken naar je voedingspatroon & lifestyle kun je enorme veranderingen te weeg brengen! 

Hoe jonger we beginnen met onze kinderen hierover te vertellen hoe beter ze bestand zijn tegen alle dingen waar we in de hedendaagse maatschappij tegenaanlopen.

Dit zou eigenlijk iedereen moeten weten!

 • Wist je dat de supermarkt schappen vol staan met bewerkte en suikerrijke producten? (ongeveer 70% van wat in de supermarkt te vinden is, is bewerkt). Doet dit iets voor je lichaam en hoofd? Integendeel! En wat wordt er in de meeste gezinnen gegeten? Voorverpakte koekjes, eten / sausjes gemaakt met pakjes en zakjes.
 • Wist je dat we als bevolking zwaarder zijn dan ooit maar nog nooit zo ondervoed geweest? Bizar eigenlijk als je erover nadenkt. Hoe kan dat nu, te zwaar zijn en toch ondervoed? Oa omdat we tekort goede voedingsstoffen binnenkrijgen en we meer aandacht mogen besteden aan beweging, ontspanning, slaap & schermtijd.
 • Er zijn steeds meer volwassenen en zelfs kinderen met AD(H)D, stress, concentratieproblemen, slaapproblemen,  allergieën en andere gezondheidsproblemen. Hoe kan dit nu?
 • Het is tijd voor een wake up call!

 

Aan welke presentaties / gastles kun je denken?

Presentaties:

 •  “Fit & Fijn” Wat doet voeding nu eigenlijk met je lijf & hoofd?  (spelenderwijze, interactieve uitleg mbt voeding & lifestyle)
 • “Vol hoofd?” Van chaos naar meer rust. (Steeds meer kinderen hebben verminderde concentratie, moeite met inslapen, zijn sneller boos / gefrustreerd, dromerig, moeite met overgangen etc. In deze presentatie leg ik op een spelenderwijze / interactieve manier uit wat een “Vol hoofd” nu eigenlijk is en wat jou als ouder / leerkracht / het kind kan helpen.

Gastles:

 • Voeding / vulling. Wat is voeding (welke voeding doet iets voor je lijf en hoofd) en wat is vulling (bewerkt eten als  snoepjes / koek etc) Interactieve gastles: Proeven,  ontdekken en leren. Met Kahoot quiz en Prentenboeken: Poepfabriek de darmen en het Hersenhotel

Ik kom graag langs in de klas, op het KDC of bij jouw organisatie om te vertellen over hoe belangrijk goede voeding & lifestyle voor je is. Met oa leuke prentenboeken, video’s en oefeningen om het voor groot en klein zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Wil je meer informatie en een prijsindicatie neem dan contact met mij op

Gezondere bakworkshop

Elke maand organiseren Colinda en ik gezondere bakworkshops.

diensten-gezonderebakworkshop.jpg

Wat kun je hier verwachten?
We beginnen de avond met een korte uitleg of Pitch waarom we deze workshops geven. Daarna gaan jullie zelf aan de slag met het maken van wat lekkers. Je krijgt wat tips & je mag het gemaakte lekkers uiteraard mee naar huis nemen met de recepten in een leuke goodiebag. Tussendoor krijgen jullie koffie of thee met wat lekkers erbij (mini high tea). Kortom we maken er graag een gezellige avond van voor jou!

Tijd
Start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) tot uiterlijk 22:30 uur

Locatie
Adres volgt na opgave!
Je kunt gratis parkeren bij het terrein van Quick Boys

Kosten
30,- euro per persoon
Contant te betalen op de avond zelf of via TIKKIE

Wanneer?

1 x per maand. Data te vinden op FB: Vitalbyfood of In Balans met An & Co

Fit & Fijn (eet- en beweegtraining 8 t/m 12 jaar)

Deze training is ontwikkeld door Anneke Hoek en Colinda vd Horst. We zijn beiden al jaren werkzaam op verschillende werkvelden met kinderen en ouders en helpen jou en je kind graag verder op weg. Humor, positiviteit en oprechte aandacht voor het kind staan centraal.

Spanning in huis of op school, alles rondom Corona, plagen, continue moeten voldoen aan te hoge verwachtingen…

Dit kan een kind enorm onzeker maken! Al wil je het nog zo graag, soms lukt het je niet om je kind verder te helpen en heb je hier hulp bij nodig.

In deze training kijken we naar wat jouw kind WEL kan, welke talenten heeft jouw kind? En van daaruit werken we verder.

 

Heeft jouw kind:

 • weinig zelfvertrouwen
 • moeite met keuzes maken mbt eten
 • overgewicht
 • is je kind moeilijk “in beweging” te krijgen
 • en / of is je kind te veel met eten bezig en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is deze training echt wat voor jouw kind!

Voorafgaand aan de training vindt een  (telefonisch) intakegesprek plaats met ouder(s).  Tijdens dit gesprek hoor je waar en wanneer de training plaatsvindt.

Programma:

De fit & fijn training bestaat uit 6 trainingen van 1 1/2 uur. De kinderen krijgen een werkboek mee naar huis en voor ouders is er een boekje met achtergrondinformatie en tips.

Bewegen is een belangrijk onderdeel van de training. Als je beweegt maak je stofjes aan die helpen te motiveren, concentreren, zelfvertrouwen geven en je blij maken. Het laatste half uur van de training is erop gericht om jouw kind in beweging te krijgen d.m.v. een mini bootcamp, workout of mindfulrun (bewegen met extra aandacht voor de ademhaling)

Tijdens de laatste training worden de ouders uitgenodigd om te zien wat je kind heeft geleerd.

Wat houdt de training in?

Tijdens de training wordt aan de volgende vaardigheden aandacht besteedt:

 • de kinderen gaan ontdekken wie ze zijn
 • wat ze goed kunnen en welke prachtige talenten ze hebben.
 • wat voeding en beweging doet voor je lijf & hoofd
 • omgaan met gevoelens en wat je daarbij helpt
 • bewuste keuzes maken en gewoonten leren doorbreken.

Op verzoek verzorgen Colinda en ik deze training ook bij jou op school! 

De kosten van deze training:

250,- pp  (Let op dit is een pilot dus aangepast tarief, normaal 350,- pp)

Online cursus: "Vol hoofd?" Van chaos naar meer rust!

*Na een lange dag school komt je kind met rode wangen thuis, druk en een beetje gespannen. Jij of één van je andere kinderen hoeft maar iets te zeggen of “de bom ontploft”. Je kind is snel boos en / of stemmingsgevoelig en kan moeilijk omgaan met alle emoties die door zijn / haar hoofd spoken.

*Je krijgt regelmatig te horen van school of anderen dat je kind druk is, niet luistert, zich niet kan concentreren en toch wel snel boos is. Als je bij andere mensen bent kijk je voortdurend of alles wel goed gaat.

*Jullie gaan een dagje weg, een spontane actie. Leuk of toch niet? Dromerig zit je kind op bed voor zich uit te staren, na enig aansporen als je kind EINDELIJK in de auto zit en jij onderweg bent kom je erachter dat je kind van alles vergeten is.

Of je kind:

 • Kan moeilijk uit zijn / haar woorden komen
 • Heeft moeite om in slaap te komen
 • Heeft moeite met bepaalde structuren van voeding 
 • Heeft moeite met prikkels van buitenaf
 • Voelt zich regelmatig onbegrepen / verdrietig / niet fijn
 • Heeft moeite met overgangen

Herken jij jezelf in een van bovenstaande voorbeelden?

Wat valt je op?

Ze zijn overwegend negatief, misschien kijk je zelf wel zo naar je kind en weet je even niet meer waar je moet beginnen?

Of ben je er klaar mee dat anderen zo over jouw kind spreken terwijl jij weet over welke prachtige kwaliteiten jouw kind ook beschikt!

Lang geleden stond ik op hetzelfde punt als jij, zoekend naar wat mij en mijn kind het beste kon helpen. 

Daarom heb ik de cursus “Vol hoofd?” Van chaos tot meer rust ontwikkeld.

Als moeder wil je  je kind met alle liefde helpen maar soms weet je niet goed hoe?

Hoe moeilijk is het soms om  hulp te vragen? > Maar wat nu als dit jou en je kind verder kan helpen?

Wat kun je bereiken? Door samen stapsgewijs kleine aanpassingen aan te brengen in het voedingspatroon en lifestyle van jou en je kind en meer inzicht te krijgen in wat een “vol hoofd” nu eigenlijk is, help ik jullie graag de hobbels op de weg te nemen die jou en je kind in de weg staan om meer rust en ruimte in het hoofd van je kind en in huis te krijgen!

 

overprikkeling autisme adhd

Tijdens de cursus “Vol hoofd?” Van chaos naar meer rust.

Leer jij & je kind:

 • Meer inzicht te krijgen > Wat is nu eigenlijk een “vol hoofd?
 • Te herkennen welke kenmerken je bij jouw kind ziet en hoe je hier het beste mee om kan gaan.
 • Welke kwaliteiten heeft jouw kind?  & De kracht van een compliment.
 • Omgaan met emoties 
 • Wat doet voeding voor je hoofd? (hersenvoeding)
 • Welke voeding je beter wel / niet kan eten
 • Hoe je om kunt gaan met “moeilijke eters”
 • Prikkels wat zijn dat? En wat kan jouw kind helpen?
 • Planning & structuur
 • Ontspanning & beweging
 • Schermtijd
 • Slaap
 • Tips hoe jij als moeder tijd voor jezelf in kunt plannen (een blije moeder is een blij kind;-)

Extra: Recepten, boekentips, selfcare tips voor jou als moeder

Wat kun je verwachten?

 • Aan de hand van een E Book met achtergrondinformatie, opdrachten, filmpjes en oefeningen voor jou en je kind leer je meer over hoe het brein van je kind werkt en hoe jij als ouder je kind kunt helpen aan meer rust in het hoofd en binnen het gezin.
 • Onbeperkt toegang tot de besloten FB community: Brainpower.
 • Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen, wanneer het jou uitkomt of samen met andere ouders in de besloten FB community 
 • Wekelijks een nieuwe video over het onderwerp van die week.
 • Duur van de cursus, 6 weken zodat je alle tijd hebt om de informatie goed te verwerken (te volgen in eigen tempo)
 • Feedback van mij op de door jou gemaakte opdrachten
 • Mogelijkheid tot tussentijds contact via FB / Whats app.
 • Om de week een life Q&A in de besloten facebook community.

Startdatum 6 September

Nu voor €50,-  (Januari 2022 gaat de prijs omhoog)

 

Wil je meer informatie? Let me know!

Cursus Vol hoofd

Mindfulrun4kids

Steeds meer kinderen lijken stress, spanning of onrust te ervaren. Met als gevolg:

Moeite hun emoties te kunnen beheersen, verminderde concentratie, moeite met (in)slapen en moeite met het dagelijks functioneren op school, thuis of elders.

Mindfulrun4kids laat kinderen op een spelenderwijze manier kennismaken met aandacht te hebben bij datgene wat ze doen, denken of voelen op het moment dat een situatie zich voordoet, zonder er meteen (en automatisch) op te reageren.

Mindfulrun4kids op school / locatie:

Samen met Colinda vd Horst https://costarcoaching.nl/ verzorg ik deze gave training bij jou in de buurt of op locatie.

Wat levert het jou als school op?

 • Extra tools om als leerkracht kinderen met concentratie problematiek wat meer “bij de les” betrokken te krijgen
 • Handvatten mbt:
 • Omgaan met emoties
 • Helpen een kind te laten ontspannen
 • Beweging inzetten ter bevordering van de concentratie
 • Meer rust tijdens de les 

Zweverig? 

Zeker niet! Dat past ook niet bij ons. We leren kinderen vooral weer te luisteren naar wat hun lichaam aangeeft wat ze nodig hebben en hoe ze alles wat er in de lessen wordt geleerd kunnen gebruiken om meer rust te ervaren, focus te krijgen, het zelfvertrouwen te stimuleren en om te leren gaan met emoties. 

Tijdens de 4 weekse cursus leert jouw kind:

Wat hij of zij zelf kan doen om zijn of haar emoties weer onder controle te krijgen en meer rust te ervaren in lichaam en hoofd.

Wat zijn de thema’s?

 • Week 1 : Een gezonde ademhaling
 • Week 2: Beleving van de zintuigen
 • Week 3: De vier basis emoties
 • Week 4: Focus, concentratie en aanwezig zijn
Wat kan je kind verwachten?
 • Bewegen 
 • Spel
 • Geheugentraining
 • De omgeving ontdekken, zintuigen gebruiken (horen, zien, ruiken & voelen)
 • De kracht van je ademhaling; wat kun je hiermee doen?
 • Om leren gaan met emoties
 • Kinderyoga

Enthousiasme, lol en respect voor elkaar staan hierin centraal.

Startdatum 2021:

 • 22 September 16:30-17:30
 • 3 November 16:30- 17:30

(6-12 jaar)

 • 4 Oktober 17:00- 18:00
 • 15 November 17:00 -18:00 

(12-16 jaar)

 

Wat kost de 4 weekse cursus? 

60 euro, deels vergoed door Z&Z

 

Wil jouw kind liever eerst kennismaken met mindfulrun4kids?

Dat kan ook!

 • 1x per maand verzorgen we een Clinic van 75 minuten, waarin alle aspecten van de cursus aan bod komen. (Hou hiervoor onze insta / FB “inbalansmetanenco” in de gaten)
 • Kosten 15,- pk (inclusief wat drinken en gezond lekkers)
 • Locatie van de cursus en Clinic volgt na opgave.
Mindfulrun4kids, ontspanning, emoties, boze buien, overprikkeling, concentratieproblemen, adhd, add, breingezondheid, hersenen,