Over mij

Anneke Hoek - VitalbyFOOD

Even voorstellen… Dit ben ik! Anneke Hoek, 41 jaar, trotse mama van twee prachtige jongens en getrouwd met Arjan. Jarenlang heb ik een haat-liefdeverhouding gehad met eten. Ik ben al zo lang ik me kan herinneren gek op eten. Eten stond bij ons thuis gelijk aan gezelligheid. Tijdens de warme maaltijd was steevast de vraag van mij: “Wat eten we morgen?” Ik werd een gezette tiener die op haar tiende voor het eerst een bezoek aan de diëtist bracht.

Ik kreeg door dat eten iets was waar je controle op uit kon oefenen maar waar je je soms ook volledig in kon laten gaan. Dit zorgde voor een laag zelfbeeld en weinig energie.
Na een lange weg met heel veel hulp en nieuwe inzichten ben ik waar ik nu ben. Een trotse zelfverzekerde vrouw, die geniet van koken en bakken (en dit uiteraard ook graag opeet ;-))

Ik werk al vanaf mijn zeventiende met kinderen. Eerst als kinderverpleegkundige, nu inmiddels al zeventien jaar als begeleidster van kinderen met een verstandelijke beperking en een ontwikkelingsachterstand. Ik vind het fantastisch en soms ook uitdagend om met kinderen te werken, ze zijn zo heerlijk puur en oprecht!

Omdat ik als geen ander weet hoe lastig het is om op een “normale” manier met eten om te gaan en het fantastisch vind om mensen (zowel ouders als kinderen) te coachen ben ik een opleiding als kindervoedingscoach begonnen. En daarna de opleiding ADHD natuurlijk Expert. Beide opleidingen heb ik inmiddels afgerond.

10x leuke weetjes over mij

1
Ik ben 41 jaar jong, de jongste uit een gezin van vier kinderen met 3 broers boven me! En nee, ik werd niet verwend want zo zeiden ze: “Verwende nesten worden later verwaande kwasten!” Zit wel een kern van waarheid in denk ik! Ik woon met mijn man Arjan en 2 heerlijke jongens Dirk 14 & Tijn 10 jaar oud, in Katwijk aan zee. Een heerlijke plek aan het strand.
2
Ik ben enthousiast, energiek, positief ingesteld, een echte flapuit of open boek > noem hoe je het noemen wilt, gedreven ( bruis van de ideeën), door alles wat ik doe soms een tikkeltje chaotisch, eerlijk , behulpzaam en best extravert. Alhoewel ik het ook nodig heb om af en toe even mijn tijd alleen te pakken.
3
Ik hou van een lekkere wandeling langs het strand, sporten als HIT, hardlopen of krachttraining, het lezen van een goed boek en uiteraard op zijn tijd een avondje op de bank met een dekentje, “bakkie” thee en NETFLIX aan.
4
Ik hou ook enorm van koken & bakken, eigenlijk alles wat met eten te maken heeft. Hier heb ik altijd al een passie voor gehad zoals wij allemaal thuis. Het laatste jaar hou ik me steeds meer bezig met wat “voedende voeding” voor je lichaam kan betekenen. En ik ben zo enthousiast dat ik de opleiding kindervoedingscoach & ADHD natuurlijk Expert heb gedaan en inmiddels heb behaald.
5
Kinderen, zolang ik me kan herinneren ben ik al op de een of andere manier bij ze betrokken. Als oppas, hobby of door mijn werk. Ze zijn zo heerlijk puur en oprecht, ik hou ervan! En ja ook ik kan die van mij af en toe achter het behang plakken…
6
Muziek & zingen, ook een grote passie van mij! Ik sta op met muziek en ga er, bijna dan, mee naar bed. Ik heb een zeer uiteenlopende muzieksmaak, dat past ook wel bij mijn karakter. Soms lekkere swingende muziek dan weer relaxed, net hoe mijn bui op dat moment is.
7
De zee & het strand, net als mijn keuken mijn happy place! Ik kom er graag om uit te waaien, na te denken of heerlijk te genieten van de zon met een drankje, kan niet wachten tot het weer zo ver is!
8
Waar kun je me ’s nachts wakker voor maken? Hmmm… liever niet eigenlijk hihi maar als er wordt gezegd : Pak je koffer we gaan nu naar een zonnige bestemming aan het strand > I’m in!
9
Ik kan slecht tegen: De hele dag in huis zitten, oneerlijkheid, iemand die de “kantjes er vanaf loopt”, koude handen en voeten (en laat ik die nu net heel vaak hebben), korte nachtjes slapen en dat gebeurt nog wel eens, maar of ik er nu vrolijk van wordt?
10
Onzekerheid, dit is iets wat ik vooral vroeger heel erg had. Ik was een mollige tiener met een bril (toen nog heel bijzonder) en dus ook best gepest. Na heel wat onrustige jaren ben ik waar ik nu ben een zelfverzekerde, trotse vrouw! Een heel enkele keer ben ik nog wel eens onzeker. Maar ik weet als ik iets doe, doe ik dat om een ander of mijzelf te helpen, met oprechte en goedbedoelde intenties. Dat is wie ik ben!
Previous slide
Next slide
Anneke Hoek - VitalbyFOOD

Missie VitalbyFOOD

Om mij heen zie ik steeds meer kinderen met ADHD, gedragsproblematiek, kinderen met overgewicht, allergieën en terugkerende luchtweginfecties.

Is dit dan iets wat “erbij hoort?” Ik ben van mening van niet. Daar kun je heel veel aan doen, met de juiste middelen. Ik wil je hier dolgraag bij helpen!

Door het volgen van de opleiding tot kindervoedingscoach & ADHD natuurlijk expert heb ik veel meer inzicht gekregen in wat voeding & lifestyle voor je lichaam en hoofd kan betekenen. 

“Voeding & lifestyle als medicijn, voor een gezond lijf & hoofd”                                                 

“Hoe dan?!” hoor ik je bijna denken. Door goed voor jezelf, en dan vooral voor je darmen en hersenen, te zorgen kun je heel veel ziekten voorkomen of verminderen. 

Heeft jouw kind: AD(H)D, concentratieproblemen of overgewicht? Of wil je een gezonder eetpatroon voor je kind?

Is jouw antwoord ja? Neem dan contact met mij op. Ik help jou en je kind graag verder in de zoektocht naar een betere versie van jezelf. Eentje waarin je blij bent met wie je bent! Je jezelf fitter voelt en waarin je vol zelfvertrouwen anderen weer tegemoet kunt gaan. Je bent goed zoals je bent! Dat is iets wat ik iedereen toewens.

Ik kijk graag samen met jullie wat bij jullie past, een manier van eten die goed is vol te houden en die niet voelt als een straf.