Recept: havermoutcake

Ingrediënten
- 130 gr. Havermout
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 100 gr. Appelmoes zonder suiker (Servero)
- 3 el notenpasta of pindakaas (zonder toevoegingen, 100%)
- Handje ongezouten, ongebrande noten.
- 185 ml amandelmelk
- 1,5 tl Speculaaskruiden
- 3 el ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Toppings:
- 1 el notenpasta (evt. verdunnen met water
dan wordt hij wat vloeibaarder) - 25gr. Noten
- (kokos) yoghurt
- Plakjes banaan
- Pure chocolade geraspt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Doe de bananen, de amandelmelk, appelmoes en ei even in de blender. Giet dit over in een beslagkom en doe de rest van de ingrediënten erbij. (behalve de noten, die voeg je als laatste toe). Mix dit alles nog even door elkaar en doe dit in een bakblik.
- Bak dit mengsel 25-30 min. in de oven.
- Snijd de havermoutcake in stukken.
- Doe wanneer je gaat eten er (kokos) yoghurt, plakjes banaan, noten, notenpasta & wat pure chocoladerasp overheen.
Je kunt de stukken cake ook invriezen en ’s morgens uit de vriezer halen wanneer je hem gaat eten. Zo heb je altijd een voedzaam tussendoortje of ontbijt voor jezelf & de kinderen.