bloemkoolpizza2

Voedzaam en net even wat anders… Bloemkoolpizza

Pizza……Met een bodem van BLOEMKOOL

Dus extra veel groenten!!
En de smaak was echt top aldus de oudste! De jongste houdt niet van al die groenten erop dus die had een andere pizza,  wat extra fruit & rauwkost.. 80-20% is hier de gouden regel! 80% gezond & voedend en 20% wat minder gezond. Moet kunnen en ik vind het ook heel belangrijk dat de kinderen op een normale manier met eten omgaan!

Recept: bloemkoolpizza

bloemkoolpizza2
Ingrediënten
  • 1 Bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper & zout

 

Tomatensaus:

  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • blik ontvelde tomaten (bio)
  • knoflook
  • 1 el. Honing
  • peper & zout

 

Topping:

  • olijfolie
  • rode paprika
  • rode ui
  • groene asperges
  • Mozzarella
  • kruiden naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180graden.
  2. Snijd de bloemkool in stukjes en vermaal deze in een keukenmachine tot heel kleine stukjes.
  3. Stoom deze 5min in een vergiet boven een pan met kokend water. Laat goed afkoelen!!
  4. Doe de bloemkoolstukjes in een schone theedoek en draai deze zo aan dat al het water eruit is en je een droge pulp overhoudt. Doe de ei & parmezaan, peper & zout erdoorheen, kneed tot een bol en leg dit op een ingevette bakplaat met wat bloem erop.
  5. Maak er een platte  ronde vorm van ongeveer 20 cm doorsnede. Bak deze in 15-20 min gaar.
  6. Snijd ondertussen alle ingrediënten voor de saus in stukjes, verwarm de olie en bak de knoflook & ui hierin. Doe de tomaten peper & zout, honing en evt kruiden hierbij en laat inkoken.
  7. Laat even afkoelen. En doe dit op de pizzabodem die uit de oven komt.
  8. Snijd de groenten voor de topping, roerbak alles behalve de tomaten. Snij of scheur de mozzarella in stukjes. Doe alles op de tomatensaus.. Maak af met wat peper & zout en evt andere kruiden naar smaak. (Italiaanse kruiden / basilicum oid)
  9. Zet de pizza nog 5 min in de oven en… klaar is je gezonde pizza! Enjoy!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *