Kwarktaart 3

Gezondere aardbei / blauwe bes kwarktaart

Gezondere aardbei / blauwe bes kwarktaart Bijna wekelijks wordt er hier wel eentje gemaakt. Als ontbijt, wie wil dat nu niet? Of als tussendoortje.

Recept: aardbei / blauwe bes kwarktaart

kwarktaart
Ingrediënten
  • 75 gram havermout (vermalen)
  • 75 gr amandelmeel
  • 50 gr. Ongezouten ongebrande noten, in kleine stukjes
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 3 el Ahornsiroop of 50 gr. Dadels in stukjes gesneden
  • 40 gr. Gesmolten Kokosolie
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 750 gr. kokosyoghurt / kwark of geitenyoghurt
  • 300 gr. aardbeien
  • 100 gr. Blauwe bessen ( en wat extra om te garneren)
  • 4 el ahornsiroop
  • 8 blaadjes gelatine of Agar agar

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een springvorm van ongeveer 18 cm met bakpapier. (een grotere springvorm kan ook, dan wordt je taart lager 😉) Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en meng tot een wat nat en plakkerig deeg.
  3. Doe deze in de springvorm en maak de bodem platter met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor 15 minuten in de oven & laat hem hierna goed afkoelen! (minimaal 20-30 min)
  4. Week de blaadjes gelatine in een klein laagje water. Doe ondertussen de yoghurt of kwark, fruit & ahornsiroop in de blender, en meng tot een mooi egaal geheel
  5. Als laatste doe je klein beetje water in een pannetje (ongeveer 5 el), dit verwarm je zachtjes op het vuur. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg deze 1 voor 1 toe aan het water door ze erdoorheen te roeren. Als alle blaadjes zijn gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je het mengsel goed door de yoghurt / kwark vulling. De vulling giet je uit over de bodem. Zet daarna de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Garneer voor het serveren met wat fruit / kokos en eventueel nog wat ahornsiroop erbovenop.
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *