Gezondere aardbei / blauwe bes kwarktaart Bijna wekelijks wordt er hier wel eentje gemaakt. Als ontbijt, wie wil dat nu niet? Of als tussendoortje.
Recept: aardbei / blauwe bes kwarktaart

Ingrediënten
- 75 gram havermout (vermalen)
- 75 gr amandelmeel
- 50 gr. Ongezouten ongebrande noten, in kleine stukjes
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 3 el Ahornsiroop of 50 gr. Dadels in stukjes gesneden
- 40 gr. Gesmolten Kokosolie
- 1 snufje zout
Voor de vulling
- 750 gr. kokosyoghurt / kwark of geitenyoghurt
- 300 gr. aardbeien
- 100 gr. Blauwe bessen ( en wat extra om te garneren)
- 4 el ahornsiroop
- 8 blaadjes gelatine of Agar agar
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Bekleed een springvorm van ongeveer 18 cm met bakpapier. (een grotere springvorm kan ook, dan wordt je taart lager 😉) Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en meng tot een wat nat en plakkerig deeg.
- Doe deze in de springvorm en maak de bodem platter met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor 15 minuten in de oven & laat hem hierna goed afkoelen! (minimaal 20-30 min)
- Week de blaadjes gelatine in een klein laagje water. Doe ondertussen de yoghurt of kwark, fruit & ahornsiroop in de blender, en meng tot een mooi egaal geheel
- Als laatste doe je klein beetje water in een pannetje (ongeveer 5 el), dit verwarm je zachtjes op het vuur. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg deze 1 voor 1 toe aan het water door ze erdoorheen te roeren. Als alle blaadjes zijn gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je het mengsel goed door de yoghurt / kwark vulling. De vulling giet je uit over de bodem. Zet daarna de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer voor het serveren met wat fruit / kokos en eventueel nog wat ahornsiroop erbovenop.