gezondere carrotcake ontbijttaart

Gezondere carrotcake ontbijttaart (naar een recept van @chickslovefood)

In de categorie “ feestelijk ontbijten” of gewoon een lekker stukje taart tussendoor ben ik regelmatig op zoek naar een gezonder alternatief (Het liefst zonder geraffineerde suikers & gluten) Voor mezelf, want wie lust er nu niet een stukje taart? Maar zeker ook voor de kinderen. Ik wil ze graag een alternatief kunnen geven voor bijvoorbeeld Liga, Sultana of chocolade koekjes boordevol met suikers en toevoegingen die je in de winkelschappen kunt vinden. Deze taart ziet er niet alleen heel feestelijk uit, hij smaakt ook nog eens top! Tenminste dat vonden wij dan…Hij werd in ieder geval meer dan goed gekeurd door mijn beide jongens.

Ik maakte hem voor tijdens het Paasontbijt. Van de overgebleven wortels werd een oranje smoothie met wortel, mango & kokosyoghurt, met een klein beetje honing erin gemaakt En ben je al benieuwd naar het recept?

Recept: gezondere carrotcake

gezondere carrotcake ontbijttaart
Ingrediënten
  • 100 ml kokosolie
  • 1 flinke hand walnoten (ongebrand)
  • 225 gr. Havermout
  • 6 el honing
  • 150 gr geraspte wortel
  • Rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 citroen
  • 400 gr. kokosyoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de kokosolie en hak de walnoten fijn
  • Maal de havermout samen met 5 el honing, 130 gr geraspte wortel, de gesmolten kokosolie en een theelepel kaneel fijn in een keukenmachine.
  • Roer de helft van de fijngehakte walnoten door het mengsel
  • Bekleed een taartvorm van ongeveer 20cm met bakpapier en duw het beslag met een (natte) lepel tegen de bodem en de rand.
  • Zorg ervoor dat de rand ongeveer 2 cm hoog wordt.
  • Bak de taartbodem ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat de bodem goed afkoelen in de koelkast. (Je kunt de bodem ook prima een avond van tevoren klaar maken en in de koelkast bewaren)
  • Meng voor het serveren de kokosyoghurt met wat citroensap, 1 el honing en een theelepel kaneel en verdeel het mengsel over de taartbodem.
  • Strooi hier de rest van de geraspte wortel, walnoten een beetje kaneel en wat rozijnen overheen. En dan….. GENIETEN!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *