Jullie kennen vast allemaal wel de “kapsalon” > Patatjes met shoarma en salade er bovenop. Dit is de “gezondere versie” ervan. Wij vinden hem hier thuis ook heerlijk en je krijgt zo toch nog wat extra groenten binnen door oa de zoete aardappel die erin zit. Eet je kind geen salade? Geef hem of haar wat extra stukjes komkommer, wortel o.i.d.
Recept: kipsalon
2 personen

Ingrediënten
- Een ingevette ovenschaal
- 200 gr. Kippendijfilet in blokjes
- Kipkruiden (recept zie bloemkoolrijst)
- Zoete aardappel
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- Halve komkommer in blokjes
- 100 gr. IJsbergsla
- Olijfolie
- Knoflooksaus > 6 el (geiten)yoghurt
(of crème fraiche) mengen met 2 t.
uitgeperste knoflook, peper & zout)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe wat olijfolie in de pan en verhit hierin de in stukjes gesneden zoete aardappel. Doe er wat peper & zout overheen.
- Snij de kipfilet in stukjes, doe er wat kruiden op en bak deze in 5 min gaar in een andere pan.
- Schep de zoete aardappel in de ovenschaal, verdeel de kippendijfilet hierover.
- Strooi hier eventueel nog wat (geiten) kaas overheen en zet de ovenschaal voor 12-15 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomaat en paprika erover samen met de knoflooksaus.