Soms heb je van die dagen dat je niet heel veel inspiratie hebt maar je toch wat voedzaams op tafel wilt zetten. Vaak heb je wel iets van groenten en kipfilet in huis, ik wel tenminste… Deze ovenschotel heb je in een handomdraai gemaakt en je kunt er de groenten indoen die jij en je gezin lekker vinden! Ik gebruikte deze groenten:
Recept: ovenschotel met groenten en kippendijfilet
4/5 personen

Ingrediënten
- 1 pond worteltjes
- ½ courgette
- ½ zak peultjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 4ons kippendijfilet
- 400 gr aardappelschijfjes
- 3 teentjes Knoflook
- 200 ml Kokosroom
- Peper en zout
- Kruiden naar wens
- Wat geraspte kaas
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de worteltjes in stukjes en kook deze ongeveer 10 minuten.
- Snijd de overige groenten (behalve de peultjes) en knoflook en roerbak deze even kort in wat olijfolie.
- Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met kipkruiden (voor recept kipkruiden zie recept bloemkoolrijst)
- Vet een ovenschaal in met wat grasroomboter, doe hier eerst de aardappelschijfjes en vervolgens de groenten en kipstukjes overheen. Giet vervolgens de kokosroom eroverheen en strooi hier lekker nog wat peper & zout of andere kruiden naar wens over (bijvoorbeeld Garam Masala) Om het net nog even wat meer af te maken kun je wat geraspte kaas toevoegen.
- Bak dit voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of het niet te hard gaat, elke oven is net weer anders. Geniet ervan!