Zoet aardappel ovenfrietjes

Zoete aardappelfrietjes uit de oven

Zoete aardappelfrietjes.. Heb jij ze al eens geprobeerd? Heerlijk vinden wij ze hier in huis. En een beter alternatief voor de gewone “frietjes”. Je moet even wennen aan de wat zoetere smaak maar door ze lekker te kruiden maak je er een feestje van.

Wist je trouwens dat het valt onder de groenten? En een aantal belangrijke vitamines bevat : Vitamine A ( goed voor al je lichaamscellen en in het bijzonder voor je ogen) vitamine B6 (soepel houden van je bloedvaten) en C (goed voor je huid en weerstand). En er zitten diverse voedingsstoffen in die functioneren als antioxidanten. (beschermen je tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen) Zoals je ziet bevatten ze een hoop goede voedingsstoffen! Je kunt er een zelfgemaakte knoflooksaus bij serveren.

Recept: zoete aardappelfrietjes uit de oven

4 personen

Zoet aardappel ovenfrietjes
Ingrediënten
  • 350-400 gr zoete aardappel
  • Peper en zout
  • Polenta of amandelmeel
  • Paprika poeder
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Spoel de aardappelen af en snijd ze in lange frietjes, iets dikker dan Franse frietjes.
  3. Laat de frietjes 30 minuten in het water weken. Dep daarna goed droog!
  4. Doe ze in een schaal en strooi er paprika poeder , peper, wat polenta en tijm overheen. (of andere kruiden die je lekker vind) Hussel de frietjes door elkaar.
  5. Leg ze op een oven rooster, of bakplaat en zet deze 25-30 minuten in de oven. Zorg dat ze elkaar niet raken en draai halverwege de bereidingstijd om.
  6. Strooi er tot slot nog wat zout overheen en klaar zijn je frietjes. ENJOY!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *