Recept: chocolade Mug cake met blauwe bessen
2 personen

Ingrediënten
- 6 Eetlepels havermout
- 2 eieren
- 2 bananen
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels (amandel) melk
- 2 eetlepels kaneel
- Snufje zout
- Kokosolie
- Handje blauwe bessen
- 50 gr. Pure chocolade in stukjes
- Evt. Ahornsiroop
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de havermout / banaan / eieren / melk / cacaopoeder / snufje zout, kaneel en eventueel nog wat ahornsiroop in een blender, en zet deze even kort aan. (Heb je geen blender? De banaan fijnprakken met een vork en alles goed door elkaar heen mengen kan ook , dan krijg je een grovere structuur.) Roer als laatste de blauwe bessen erdoorheen.
- Vet de twee mokken goed in met kokosolie. Verdeel het mengsel over de twee mokken en zet deze voor 25-30 minuten in de oven.
- De mug cakes zijn gaar als je een saté prikker er droog uithaalt.
- Serveer met wat pure chocoladestukjes en blauwe bessen en eventueel nog wat kokosyoghurt of kwark erbij. ENJOY!