Spinazie pannekoek zalm 1

Spinaziepannenkoekjes

Heb je een keer trek in een ander soort pannenkoek of wil je dat je kind wat extra groenten binnenkrijgt? Maak dan deze SPINAZIEPANNEKOEKJES eens een keer!

Recept: spinaziepannenkoekjes (10 -12 stuks)

Spinazie pannekoek zalm
Ingrediënten
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 eieren
  • 100 ml (amandel)melk
  • 200 gr.  (glutenvrije) Havermout, fijn vermalen OF  100gr havermeel  en 100 gr boekweit meel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Kokosolie
  • Snufje zout

Topping:

  • Hüttenkäse of creme fraiche
  • Gerookte wilde zalm
  • Gekookt ei
  • Sla / Balsamico azijn /
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe de spinazie in de blender samen met de amandelmelk, de eieren, havermeel, een snufje zout en de baking soda.
  2. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar!
  3. Doe een klein beetje kokosolie,  in de pan en schep met een lepel bolletjes beslag in de pan. Bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan.
  4. Leg de pannenkoekjes op een bordje en maak de ze mooi “af” met de zalm, hüttenkäse, eitje etc. ENJOY!

En de zoete variant…. KIDSPROOF!

Recept: “Groene monster” pannenkoekjes.            (spinazie banaan pannenkoekjes)

Spinazie pannekoekjes

Hou het recept aan van hierboven en voeg 2 bananen toe aan het beslag.

Garneer de pannenkoekjes met wat schijfjes banaan, druiven, kokosrasp, nootjes en wat honing. Net wat je kind lekker vindt.

Lekker als ontbijt of lunch en je kind krijgt meteen weer wat extra groenten en fruit binnen

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *