Heb je een keer trek in een ander soort pannenkoek of wil je dat je kind wat extra groenten binnenkrijgt? Maak dan deze SPINAZIEPANNEKOEKJES eens een keer!
Recept: spinaziepannenkoekjes (10 -12 stuks)

Ingrediënten
- 150 gram verse spinazie
- 2 eieren
- 100 ml (amandel)melk
- 200 gr. (glutenvrije) Havermout, fijn vermalen OF 100gr havermeel en 100 gr boekweit meel
- 1/2 theelepel baking soda
- Kokosolie
- Snufje zout
Topping:
- Hüttenkäse of creme fraiche
- Gerookte wilde zalm
- Gekookt ei
- Sla / Balsamico azijn /
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Doe de spinazie in de blender samen met de amandelmelk, de eieren, havermeel, een snufje zout en de baking soda.
- Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender. Het beslag is nu klaar!
- Doe een klein beetje kokosolie, in de pan en schep met een lepel bolletjes beslag in de pan. Bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan.
- Leg de pannenkoekjes op een bordje en maak de ze mooi “af” met de zalm, hüttenkäse, eitje etc. ENJOY!
En de zoete variant…. KIDSPROOF!
Recept: “Groene monster” pannenkoekjes. (spinazie banaan pannenkoekjes)

Hou het recept aan van hierboven en voeg 2 bananen toe aan het beslag.
Garneer de pannenkoekjes met wat schijfjes banaan, druiven, kokosrasp, nootjes en wat honing. Net wat je kind lekker vindt.
Lekker als ontbijt of lunch en je kind krijgt meteen weer wat extra groenten en fruit binnen