Bananenbrood met wortel en walnoten.

Bananenbrood met wortel en walnoten

Bananenbrood heb je in heel veel variaties. Ik maakte deze versie met worteltjes erin. Ideaal als je wat meer groenten naar binnen wil krijgen bij je kind!

Voor het basic bananenbrood recept laat je de wortel & kaneel weg en voeg je naar wens blauwe bessen, pure chocolade, pindakaas, gemengde noten etc toe. Varieer er lekker op los naar wat je lekker vind. Ook lekker als ontbijt!

Recept: bananenbrood met wortel en walnoten

Bananenbrood met wortel en walnoten 2
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr. Ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 50 gr havermout (fijngemalen) (optioneel)
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 200 gr. Geraspte wortelen
  • Flinke hand ongebrande walnoten
  • Handje rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes. Meg de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan evt. ook met een staafmixer.
  3. Gebruik je havermout? Deze kun je fijn malen in je keukenmachine. (wanneer je geen havermout gebruikt doe je 50 gr. amandelmeel extra;-)
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree. Voeg het amandelmeel en de havermout hier ook aan toe en roer nog een keer goed door. Doe de bakpoeder, kaneel, rozijnen en geraspte wortel en walnoten doorheen.
  5. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleden cakevorm. Strooi er evt. nog wat walnoten overheen.
  6. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
    Wordt de bovenkant te donker? Dek dan haf met bakpapier.
  7. Kijk of je cake gaar is door er een saté prikker in te steken. Is deze schoon en droog als je m eruit haalt?
  8. Dan is de carrotcake klaar! Versier met wat overgebleven stukjes wortel / walnoten en evt een klein beetje honing. ENJOY!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.