Granola ook een van de favoriete ontbijtjes in huize Hoek. Je kunt dit natuurlijk ook als lunch nemen of tussendoortje in een schaaltje kokosyoghurt of kwark. En zelf gemaakte is toch wel de lekkerste, vind ik dan. Je kunt er dan immers zelf indoen wat je lekker vindt! En de lucht in huis als je het klaar aan het maken bent, om te watertanden….
Recept: granola

Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 100 gram gemengde ongezouten, ongebrande noten
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 1tl kaneel
- 4 el honing
- 3 el gesmolten kokosolie
Bereidingswijze
- Doe alles in een kom bij elkaar. En roer goed door elkaar heen. Doe dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de granola 15-20 minuten op 180 graden, schep halverwege even om.
- Voeg eventueel nog wat kokosrasp, rozijnen, gedroogd fruit, pure chocolade rasp oid toe. Net wat je lekker vindt.
- Laat de granola goed afkoelen voordat je het in een pot doet. ENJOY!
Of.. heb je wat minder tijd? Supersnelle granola uit de pan
Granola uit de pan is echt zo gemaakt, ideaal voor als je wat minder tijd hebt of je voorraad pot met Granola leeg is terwijl je daar toch echt trek in hebt! Alles in de pan, een beetje honing erdoor en even omscheppen tot alles lekker knapperig is.

Recept: pan granola
Voor een hele pan (ongeveer 4 a 5 porties)

Ingrediënten
- 50 gram havervlokken
- 50 gram ongezouten ongebrande noten
- 15 gram zonnebloem- en/of pompoenpitten
- 1 el honing (scheutje)
- snuf kaneel
Bereidingswijze
- Verhit een (pannenkoeken)pan op middelhoog vuur, zonder boter of olie.
- Voeg de noten toe wanneer de pan warm is. Schep deze een half minuutje om.
- Zet het vuur iets lager en voeg vervolgens de havervlokken en de pitten toe. Blijf goed omscheppen, zodat de havermout en noten niet verbranden.
- Voeg na een halve minuut de honing en kaneel toe.
- Schep nog een halve minuut goed om. En hoppa…. Klaar is je supersnelle granola.