Zoete aardappel brownie

Zoete aardappel brownies

Brownies, wie houdt er nu niet van? Hier in huis vindt vooral de jongste telg ze fantastisch! In de winkel bevatten ze vaak geraffineerde suikers, gluten en andere toevoegingen waar onze darmen niet heel gelukkig van worden.  Deze zoete aardappel brownies (naar een recept van Amber Albarda) zijn een topper en worden hier dan ook met enige regelmaat op tafel gezet.

Ik had van tevoren niet verteld dat er zoete aardappel inzat.  Toen ik vroeg “En hoe smaakten ze?” Zei de jongste heerlijk mam alleen wel wat anders 😉 Ja dat klopt wel. Ze zijn smeuïger en toch iets minder zoet

Zoete aardappel bevat veel vezels, vitamines en mineralen (vitamines A, C, B5, B6 en E) maar ook eiwitten en anti-oxidanten. Een hoop goede voedingsstoffen dus.

Lang verhaal kort, met deze brownies heb je een heerlijk tussendoortje waar meteen wat extra groenten in is verwerkt, win / win dus! Zeker de moeite van het proberen waard.

 

Recept : Zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownie
Ingrediënten

-350 gr zoete aardappel
-110 gram volkoren rijstmeel (of boekweit / speltmeel)
-50 gr. Ongezoete cacao poeder
-½ tl bakpoeder
-2 scharreleieren
-175 ml ahornsiroop
-½ theelepel vanille extract
-140 gr. Gesmolten kokosolie
-80 gram pure chocolade
-Walnoten

Bereidingswijze

*Snijd de zoete aardappel in stukjes. Kook deze ongeveer 15 minuten.
*Giet deze af en maal in de keukenmachine ( of met een  staafmixer) tot een gladde puree
*Verwarm de oven voor op 180 graden
*Meng het rijstmeel, cacao poeder en bakpoeder in een kom.
*Klop ondertussen in een andere kom de eieren luchtig, en doe hier de puree, ahornsiroop, kokosolie en vanille extract doorheen.                  

*Voeg de droge ingrediënten toe en roer nog een keer goed door.
*Schep de browniemix in een ingevet vierkant bakblik. En zet deze voor ongeveer 25 min. In de oven (het midden mag nog ‘nat’ zijn)
Laat goed afkoelen en snijd in stukken.
*Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven kokend water) en giet deze over de brownie heen. Voeg nog wat noten toe en laat goed afkoelen. De brownie is ongeveer 3 dagen houdbaar. Invriezen kan ook prima, je haalt dan ’s morgens een stukje uit de vriezer.

ENJOY!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *