Ontbijt taart1

Ontbijttaart met kokosyoghurt en vers fruit

Eten… gek ben ik erop! Koken, bakken, opeten en genieten… Mensen die mij goed kennen horen me er regelmatig over praten. Waar het hart vol van is 😉 Ooit had ik een ongezonde relatie met eten, ik ontzegde mezelf alles of ging juist helemaal los. Nu geniet ik weer volop en maak ik er graag een feestje van voor mezelf en voor de kinderen. Zo ook met dit lekkere ontbijttaartje, zeg nu zelf een genot om te zien toch? 

En nog belangrijker: De bodem bestaat uit gezonde vetten (oa noten, kokosolie) belangrijk voor je hersenen, en vitamines van het fruit.  Daarnaast smaakt hij nog lekker ook, Wat wil je nog meer? 

Deze maakte ik op een druilerige zondagmorgen, dan is er net wat meer tijd om aandacht te besteden aan het ontbijt. Ook leuk om samen met je kinderen te maken.

Ontbijttaart met kokosyoghurt en vers fruit

5/6  personen

Ontbijt taart1
Ingrediënten
  • Voor de bodem:

    • 150 gram havervlokken
    • 70 gram ongezouten noten
    • 30 gram geraspte kokos
    • 50 ml honing / ahornsiroop
    • 1 eiwit
    • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
    • Snufje zout
    • Kaneel

    Voor de vulling:

    • 300 gram kokosyoghurt / Griekse yoghurt
    • 1 limoen
    • Vers fruit naar keuze
    • Klein beetje honing
    • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak de noten grof. (Je kunt ze eventueel ook in de keukenmachine doen)
  3. Meng alle ingrediënten van de bodem door elkaar, tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met kokosolie. Gebruik voor een dikkere bodem een kleine springvorm (20cm)
  5. Verdeel het deeg over de springvorm en druk goed aan. Zorg dat er een klein opstaand randje aan zijkant ontstaat, zodat de vulling er niet uitloopt.
  6. Schuif de springvorm in de oven en bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin. Houdt in de gaten dat het niet verbrandt.
  7. Laat de bodem volledig afkoelen.
  8. Rasp de limoen en roer de limoenrasp, kaneel en wat honing door de kokos / Griekse yoghurt.
  9. Verdeel de yoghurt over de bodem van de taart.

     10.Verdeel het fruit over de taart en strooi er eventueel een beetje kokosrasp over ter     decoratie.

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *