recept, kidsproof, voedzaam, glutenvrij, zuivelvrij

Gezondere Chocolade ontbijttaart

Chocolade, wie houdt er nu niet van? De heerlijke wat zoete & pure smaak in je mond en het blije gevoel wat je ervan krijgt. Mmmmmm!

Wist je dat pure chocolade magnesium bevat? Een mineraal wat we allemaal heel hard nodig hebben en een rol speelt bij meer dan 300 processen in ons lichaam. Dus wat chocolade, het liefst puur, op zijn tijd kan echt geen kwaad.

En hoe leuk is het om de zondag te starten met zo’n feestelijk taartje wat ook nog iets doet voor jouw lichaam en dat van je kind? Vol voedzame ingrediënten die een langer gevoel van verzadiging geven en je bloedsuikerspiegel minder snel laat stijgen dan een “gewoon” stukje taart. 

Mijn jongens en ikzelf natuurlijk 😉 hebben ervan genoten!

Dit taartje is glutenvrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers. 

(naar een recept van Oh my Pie)

Recept: Chocolade ontbijttaartje

8 personen

recept, kidsproof, voedzaam, glutenvrij, zuivelvrij
Ingrediënten
  • 100 gr. amandelmeel
  • 2 eieren
  • 15 gr. cacao poeder (raw)
  • 150 gr kokosyoghurt 
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder (of 1/2 tl baking soda met 1 el citroensap)
  • 50 gr. (extra) pure chocolade in stukjes
  • 2 Medjouldadels in stukjes
  • Handje blauwe bessen
  • Evt. wat pecan of walnoten
  • Snufje zout
  • Springvorm van 15 cm (Hema)
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat roomboter.
  2. Doe het amandelmeel en de cacaopoeder in een mengkom, spatel hier de eieren, (kokos) yoghurt, ahornsiroop, zout en het bakpoeder doorheen. Gebruik je baking soda? Los dit dan op in een apart kommetje met wat citroensap en spatel op het laatst door het beslag heen.
  3. Roer de stukjes dadel en chocolade door het beslag heen. Voeg als je dit lekker vindt wat blauwe bessen toe.
  4. Doe het beslag in de vorm en duw er nog wat walnoten of pecan noten in voor de extra bite.
  5. Schuif het taartje voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  6. Laat het taartje afkoelen en serveer eventueel met wat kokosyoghurt, 100% notenpasta en wat blauwe bessen.

Enjoy!

Bewaren: Je kunt het taartje ongeveer 3 dagen bewaren, of in stukjes snijden en invriezen. Ideaal als lekker en voedzaam tussendoortje voor je kind.

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.