recept, kidsproof, glutenvrij, zuivelvrij, voeding, gezondheid, lifestyle

Wafel met banaan

Wafels, ze zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen. Mijn kids lusten ze ook graag, het liefst dan wel de ongezonde variant;-) En dat moet op zijn tijd ook zeker een keer kunnen. Maar ik vind het altijd een leuke uitdaging om van iets ongezonds een gezondere variatie te maken.

Al weken heb ik het in mijn hoofd zitten, alleen voor het maken van wafels heb je uiteraard ook een wafelijzer nodig… Toen we voor onze kerstinkopen in een wel zeer bekende winkel liepen stond hij daar ineens voor me. En voor maar 24,- Die kon ik natuurlijk niet laten staan;-)

Na de feestdagen heb ik altijd nog wat meer behoefte dan anders aan gezond en voedzaam eten dus dook ik gisteren mijn keuken in om de eerste exemplaren te gaan uitproberen.

“Hmmm”, zei de jongste toen hij om 10:00 uur eindelijk zijn bed uit kwam, heerlijk relaxed met zijn badjas aan… “Wat ruikt het hier heerlijk mam!”

Met een beoordeling van een dikke 8,5 van beide boys en man, werden de wafels heerlijk opgesmikkeld.

Je kunt met dit recept ongeveer 9 wafels maken. De overige wafels gingen de koelkast in en kun je de dag erna prima gebruiken voor bij het ontbijt of je kind meegeven als lunch ipv een boterham.

Serveertip:

  • vers fruit
  • (kokos)yoghurt / kwark
  • Nootjes
  • 100% pindakaas of notenpasta
  • geraspte extra pure chocolade of hagelslag
  • wat honing

Recept: Wafels met banaan

4 personen

recept, kidsproof, glutenvrij, zuivelvrij, voeding, gezondheid, lifestyle
Ingrediënten
  • 200 gr Speltmeel, amandelmeel of *( glutenvrije) havermout
  • 2 grote bananen
  • 4 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • olijfolie om in te vetten

Nodig:

  • Wafelijzer
  • Blender
  • Schenkkan
Topping:
* Vers fruit
* Honing
* Kokosyoghurt / kwark
* Nootjes
* Kaneel
* Geraspte pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Doe de banaan en eieren in de blender en mix tot een egaal geheel.
  2. Voeg het meel, snufje zout en bakpoeder toe en mix nog een keer goed door elkaar heen.
  3. Verwarm het wafelijzer voor en vet in met een keukenpapier en wat olijfolie of een kwastje.
  4. Doe het beslag in de schenkkan.
  5. Verdeel het beslag over het de vorm totdat alle vierkantjes bedekt zijn.
  6. Laat de wafels in ongeveer 4 minuten gaar worden
  7.  Haal de wafels uit het wafelijzer en top ze af met datgene wat jij / je kind lekker vindt.

*Gebruik je (glutenvrije) havermout? Vermaal deze dan in de blender tot een egaal geheel.

 

Enjoy!
 

Ps: Ga jij deze wafels ook een keer uitproberen? Leuk als je me tagt;-)

Binnenkort ga ik andere variaties uitproberen met “verstopte groenten” ik hou jullie op de hoogte.

 

Heb jij een “moeilijke eter”, een kind wat iets te zwaar is of kun je zelf wel hulp gebruiken om jezelf energieker te voelen, meer rust & zelfvertrouwen te ervaren? 

Ik help je graag op weg. Voel je vrij om contact met me op te nemen, dan kijk ik of ik iets voor jou en je kind kan betekenen. 

https://www.vitalbyfood.nl/contact/

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.