Vakantie, familie op strand

Zomervakantie! Tips en adviezen om de vakantie relaxed door te komen als moeder

Jaaaaaaa, eindelijk is het zover! Vakantie wat heb je hiernaar uitgekeken! WHOEHOE!

De laatste weken van het schooljaar heb je min of meer hollend van de ene naar de andere afspraak doorgebracht. Supergezellig maar pfoe, wat kost het ook allemaal een hoop energie. Elk jaar neem je je voor om het dit jaar anders te doen en toch lukt het elke keer maar niet, hoe dan?!?

Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten stond ik er ook zo in. Al rennend van het ene afscheid naar het andere, van de sportclub, van school, afsluitende feestjes, BBQ’s en noem het maar op. En toen het EINDELIJK vakantie was moest ik de eerste dagen altijd even bijtrekken voordat ik echt toe kon geven aan de rust en ontspanning. Natuurlijk ook ik heb nog steeds van alles wat er moet worden afgerond, voor zowel mijn bedrijf als prive. Maar ik maak bewust steeds meer ruimte voor momenten van ontspanning en rust tussendoor. Dat helpt zoveel beter!

 

En dan is het zover: VAKANTIE! Rust, ontspanning en even niets “moeten”.
Maar jouw kinderen denken daar anders over…
Met enige regelmaat hoor je:
“Mamma zullen we gaan zwemmen?”
“Mamma wat gaan we straks doen?” “En morgen?”
Of misschien heb jij wel een kind wat iets meer aandacht nodig heeft om wat voor reden dan ook, hoe pak je dan echt die ontspanning die je zo hard nodig hebt? Dat is een hele kunst an sich.

 

Het begint allemaal al tijdens de reis naar je vakantie bestemming. Ga jij een verre reis ondernemen en wil je voorkomen dat jij en je kinderen totaal over de kook je bestemming bereiken?

 

                                             

 

Deze tips kunnen je al een stuk op weg helpen:

  • Plan zeker bij een lange trip wat extra rust of pauze momenten in voor onderweg. Voor jezelf en je gezin. Neem een picknickkleed mee en een voorraad voedzaam eten (broodjes/ crackers met gezonder beleg, banaanbrood, rauwkost, rijstwafels, gezondere notenrepen, nootjes, fruit etc) Zodat je altijd iets bij je hebt om de ergste honger te stillen. Hongerige kids zijn toch echt minder gezellig;-)
  • Wat simpele spelletjes die je kunt doen tijdens het rustmomentje: een kaartspelletje of reiseditie van een spel, Magneet bingo (HEMA) of 50 grappige spellen voor onderweg. Maar wat natuurlijk ook top is en ook super voor je brein, even in beweging samen: tikkertje, lummelen, verstoppertje oid
  • Autobingo: Wie spot de meeste auto’s onderweg?
  • Neem een luisterboek & koptelefoon, fijn ook voor je eigen rust;-) mee voor onderweg
  • Download een leuke kinderfilm of maak een Playlist met leuke liedjes
  • Fijn voor gevoelige kinderen of moeders: Noise cancelling koptelefoon. Dempt geluiden van buitenaf
  • Kijk eventueel of je ergens een hotelovernachting kunt doen. Misschien wel eentje met zwembad erbij… Echt zo kom je veel relaxter aan op je vakantie plek!

Speciaal om jou en je kind nog wat meer op weg te helpen voor tijdens de vakantie schreef ik een Ebook vol tips die jou en je kind meer rust en energie kunnen geven!

 

Wil jij ‘m ook ontvangen? Dat kan via onderstaande link:

https://www.vitalbyfood.nl/wp-content/uploads/2022/07/Zomervakantie-tips-en-adviezen-1.pdf

 

                                               

 

 

Vergeet vooral ook niet om te genieten!

 

Fijne vakantie,

liefs Anneke

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *