essentiële olie als ondersteuning

Essentiele olie, natuurlijke ondersteuning voor lichaam en hoofd

Essentiële olie als ondersteuning voor lichaam en hoofd

Essentiële oliën zijn niet meer weg te denken uit mijn leven als drukke en ambitieuze moeder en coach. Ik vind goed voor mijzelf en mijn kinderen zorgen en lekker in mijn vel zitten het belangrijkste wat er is. Als ik vol zit met energie kan ik zoveel meer aan elke dag, heb ik meer geduld als moeder, voel ik mezelf veel fijner en bruis ik van de levenslust om al mijn ideeën en inzichten met jou en kinderen die ik zie in mijn praktijk en tijdens de trainingen te kunnen delen.

Wat is essentiële olie eigenlijk?

Essentiële oliën worden al duizenden jaren voor cosmetische doeleinden gebruikt.
Zuivere essentiële oliën, geëxtraheerd door zorgvuldige stoomdestillatie en koudpersen, zijn krachtiger en effectiever dan droge kruiden en ze leveren snelle en effectieve resultaten. Wanneer je een flesje essentiële olie in je handen houdt, heb je het beste van de natuur in handen. De olie kan verstoven, geïnhaleerd, op de huid of bij een massage gebruikt worden.

                                                           essentiële olie, hoofdpijn, rust, ontspanning, ondersteuning, focus, overprikkeling

Mijn eerste ervaring met essentiële oliën:

Tijdens het volgen van mijn opleiding tot Kindervoedings- & AD(H)D coach kwam regelmatig ter sprake wat je er zelf aan kunt doen om je lichaam en hoofd zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zowel jij als je kind zich fit & energiek mag voelen. Voeding speelt daar een heel belangrijke rol in, maar ook een stuk leefstijl : beweging, slaap, ontspanning, nachtrust, schermtijd ea.  Essentiële oliën kunnen op verschillende van deze gebieden heel veel ondersteuning bieden!

Tijdens mijn opleiding was ik enorm enthousiast, vol vuur en passie en alles wat ik had geleerd wilde ik zooo graag delen met anderen! Ik dacht: waarom weten nog steeds zoveel mensen dit niet? Hoe gaaf zou het zijn als door dit te gaan delen Ik ouders en kinderen bewust mag maken hoe ze zich fitter en energieker gaan voelen?  En dat daardoor bepaalde medicatie misschien niet meer nodig is, vermindert kan worden of bepaalde welvaartsziekten als diabetes, overgewicht / obesitas, hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en ziekten zoals Alzheimer misschien in de toekomst minder vaak voorkomt?

Als (oud)Kinderverpleegkundige weet ik dat je er soms niet aan ontkomt dat er medicatie nodig is om bepaalde dingen te verhelpen. Medicatie is er niet voor niets. Maar hoe gaaf is het dat door goed voor jezelf en je gezin te zorgen je ze op een natuurlijke manier kunt ondersteunen?

 

Ik kon het niet geloven

Alles wat ik heb geleerd gaf mij een enorme boost en heel veel ideeën. Maar juist dat zorgde er ook voor dat ik met enige regelmaat ’s nachts wakker lag en onbewust wat last kreeg van allerlei vervelende kwaaltjes als nek- en schouderklachten maar soms ook een gebrek aan focus en een drukkend gevoel op mijn hoofd.

Tijdens mijn opleiding vertelde Amber Albarda over de ondersteunende werking van de etherische oliën. In 2020 vroeg ik voor mijn verjaardag de starterkit met essentiële olie en ging er een aantal uitproberen. Waaronder citrus, orange en peppermint. Deze melange deed ik met enige regelmaat in mijn diffuser en wauw wat een impact had dit! Ik voelde me veel energieker, en opgewekt. En vooral de peppermint hielp mij enorm goed bij een bonzend gevoel of druk op mijn hoofd! Het hielp, wauw!!! Zo fijn! Dus zo af en toe zette ik de olie wel in maar ik wist er te weinig van om hier verder nog meer over te kunnen delen en om de olie op verschillende manieren in te kunnen zetten.

Wel een kleine tip van mijn kant: DOE DIT NIET ‘S NACHTS! Kan ik uit eigen ervaring delen: Na het smeren van de peppermint was het drukkende gevoel op mijn hoofd dan wel na 15 minuten weg, vervolgens lag ik twee uur klaar wakker. Ik was even vergeten dat peppermint ook zorgt voor een energiek en opwekkend gevoel. Dat heb ik dus geweten haha…

 

Zou er dan eindelijk iets zijn wat wel helpt tegen pollen?

Mijn oudste zoon is al van jongs af aan gevoelig voor heel veel dingen waaronder koemelk maar ook voor pollen… Van alles hebben we al geprobeerd, het liefst natuurlijke producten want van de pilletjes werd hij behoorlijk suf. Maar niets hielp echt goed.

Toen ik op insta de life van Marleen https://www.foodilove.nl/ en Marieke (oliemolie.eo) tegenkwam over essentiële olie en pollen was ik meteen geïnteresseerd en super enthousiast, want ik wist immers dat het mij ook al met veel dingen had geholpen. Ik maakte dezelfde dag nog een roller en gaf het aan hem. Nu is hij 16 en neemt echt niet zomaar alles aan dus er was wel enige overredingskracht voor nodig haha.. Maar goed met de woorden “baat het niet dan schaadt het niet” kreeg ik hem toch zover. En… het hielp! Geen snotterende / loopneus meer en meer lucht. YES, zoooo fijn!

                                                                    essentiële olie, ontspanning, moeder & kind

En hier begint mijn olie avontuur…

Ik was zo enthousiast tijdens de insta life dat Marleen mij belde om te kijken hoe we dit samen met een mooi team verder vorm zouden kunnen geven. Ik help veel moeders en kinderen die zich lichamelijk en mentaal niet fit voelen, hoe fijn om hen ook de goede werking van de olie en natuurlijke verzorgingsproducten mee te kunnen geven? Ik kreeg meteen weer zoveel leuke ideeën om ouders en kinderen nog beter te kunnen ondersteunen.

Langzaam aan ben ik zelf ook steeds meer verzorgingsproducten aan het vervangen voor een natuurlijke variant. Als vrouw, moeder en coach probeer ik elke dag bewuste keuzes te maken en de impact hiervan ook mee te geven aan mijn cliënten. Al die chemische toevoegingen worden oa opgenomen via onze huid zijn behoorlijk schadelijk voor je lichaam en hoofd. Mijn volgende bestelling bestaat dan ook uit natuurlijke tandpasta, verzorgingsproducten en schoonmaakproducten voor in huis. Zo hoop ik langzaam aan steeds meer de switch te maken naar een natuurlijke en bewustere leefstijl. Eentje waarmee ik anderen ook op weg kan helpen naar de beste en energiekste versie van zichzelf.

Zoals je merkt ben ik heel enthousiast en zou ik nog uren kunnen vertellen over wat oa de olie voor je kan betekenen. Iedere keer weer heb ik nieuwe ervaringen en deze blijf ik zeker met jullie delen. Ik krijg er zo veel energie van! Toch is er maar een advies wat ik je zou willen geven: Schaf de premium starterkit aan en ervaar zelf wat deze nieuwe leefstijl voor jou en je gezin kan betekenen!

Mocht je nog vragen hebben over de olie of wat deze voor jou en je gezin kan betekenen? Stuur me gerust een berichtje of neem contact met me op, ik help je heel graag verder!

https://www.vitalbyfood.nl/contact/

                                                                                                                    essentiële olie, kinderen, ondersteuning, ontspanning, overprikkeling, HSP, ADHD, ADD

 

Start je eigen avontuur met Young Living

Wil jij als drukke moeder goed voor jezelf zorgen en écht sparkelen. Een extra steuntje voor meer energie of lekker in je vel zitten. Of ondersteuning bij pollen in de lucht, meer focus en energie of het slapen van je kind (jes). En denk jij na het lezen van dit blog: ik wil meer weten over essentiële oliën. Dan kun je via mij je starterkit bestellen via deze link:

Young Living MyYL.com | Anneke Vitalbyfood

 

 

essentiële olie, ondersteuning, prikkelverwerking, adhd, add, hsp, moeder, kind    Liefs, Anneke                                                                                                                     

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *